| Tytuł: | Gronkowiec |
| Autor: | Agrafka 6.9.2011, 15:10 |
| Witam. Pomóżcie mi proszę. Ostatnio słyszałam, że na pozbycie się gronkowca złocistego idealny jest miód. Czy to jest prawda? | |
| Tytuł: | Gronkowiec |
| Autor: | Andzrej W 6.9.2011, 21:18 |
| Gronkowiec złocisty zaatakował mi w tym roku płuca-kilka ropni na płucu-i dwukrotnie pojawiły się ropnie uda.W tym czasie degradacji uległ mój staw biodrowy. 8 czerwca dokonano resekcji tego stawu i założono mi Spacer z gentomycyną.Niestety po tym znów pojawił się ropień uda.Ogromnie cierpię a nie można ustalić źródła siania gronkowca.Proszę podać miejsce gdzie go leczą? | |
Noworodek
Czy wiesz, że twoje dziecko jest do ciebie przywiązane (nie tylko w oczywistym znaczeniu tego słowa), jeszcze zanim pojawi się na świecie? Przed narodzinami, maluch słyszy i rozpoznaje twój głos, a po urodzeniu, nigdzie nie czuje się tak dobrze, jak w twoich ramionach. Wraz z jego pojawieniem się, twoje życie zmieni się w cudowny sposób i nie będziesz mogła dać mu nic cenniejszego niż miłość i troskę.
Skóra człowieka
Skóra człowieka jest niezwykłym narządem. Zwykle nie zwraca się na nią uwagi i nie docenia jej roli. Dzieje się tak, głównie dlatego, że wszyscy biorą ją za jakiś pewnik, ponieważ „ona jest”. W związku z tym mało kto wie, że skóra człowieka jest to największy organ ciała, który jest również najbardziej wykorzystywany.