Gronkowiec

gronkowiec_wiem_o_zdrowiu

Forum

gronkowiec skórny (rakson)
Moj kolega tez tak mial jak Ty po kontakcie z osoba majaca gronkowca. Zmarl po 2 tygodniach ;)
(więcej...)

4
Gronkowiec w Nosie? (dance)
Możliwe do uzyskania są odszkodowania z tytułu zakażenia gronkowcem, żółtaczką B,C, wirusem HIV, sepsą, itp. Dotyczy osób, w których sytuacji można udowodnić wszczepienie wirusa w placówce medycznej. Są to bardzo trudne sprawy. Zapraszam do kontaktu: tel. 512 610 442 lub annegi@xxx
(więcej...)

6
Gronkowiec (Ewcia)
ja miałam problemy podobne tylko,że u mnie też pojawił sie na skórze. tragedia leczono mnie na wszystkie sposoby ale żaden z lekarzy nie wpadł na pomysł żeby zrobic xxxądałam go sama i wyszłxxxły mi dziury w twarzy i depresja ale gronkowiec też wraca
(więcej...)

3
Gronkowiec (Balbinka)
kiedyś zarażono mnie przy operacji gronkowcem, zrobiono badania i jednak okazało się że to prawda, po kilku miesiącach przeprowadzono kolejne badanie i już wynik był ujemny. Czy teraz jak będę miał przeprowadzony zabieg operacyjny gronkowiec może się uaktywnić? czy to nie będzie miało żadnego wpływu. Przypominam że nie był to gronkowiec złocisty!!Czekam na odpowiedź
(więcej...)

2
gronkowiec (anitka)
niektórych zabiegów nawet nie wolno wykonywać, jeśli pacjent jest nosicielem gronkowca złocistego, np. wszelkie zabiegi kardiochirurgiczne są bardzo ryzykowne
(więcej...)

1
GRONKOWIEC SKORNY (MONIA27574)
PROSZE O INFORMACJE NA TEMAT GRONKOWCA SKORNEGO U DZIECKA,DZIECKO MA ROCZEK CHCIAŁABYM WIEDZIEC WSZYSTKO NA TEN TEMAT,SKAD SIE BIERZE,JAK SIE GO LECZY?
(więcej...)

1
czy gronkowiec jest zaraźliwy? (norma)
Lekarz stwierdzil wczoraj u mnie gronkowca w uchu,prawdopodobnie z basenu,zaczelo sie od szumow w glowei a skonczylo sie na potwornym bolu ucha ,wydawalo sie ze zarz rozsadzi mi glowe,dostalam na poczatek antybiotyk ,ktory niestety nic nie pompogl a tylko to sie zaostrzylo ,tera mam opatrunek w uchu inny antybiotyk ,co robic ? jakie sa xxxy to jest zarazliwe dla osob ze mna przebywajacych i czy jest mozliwe calkowite wyleczenie
(więcej...)

4
(gronkowiec) (Tomek)
mialam operacje 2 lata temu na dolegliwosci kobiece w szpitalu wszczepiono mi gronkowca teraz mam caly czas katar bole stawow bole glowy jest to dla mnie bardzo uciazliwe niby bralam antybiotyk pszepisany przez lekarza ale dolegliwosci nie minely jak sie dowiedziec czy mam jeszcze tego gronkowca czy lekarz musi zlecic badanie na moja prosbe i czy bedzie to badanie bezplatne
(więcej...)

3
witam.zrobiłem sobie... (darek.darek00)
Tak . po jednej tabletce paraprotex nic nie daje chuba że waga wynosi ok 12- 15 kg ciała. a ac- zimes to osłonowe jak lakcit regina13@xxx
(więcej...)

3
Gronkowiec układu pokarmowego (Oli)
Witam mam problem ze zdrowiem kiedys wykrytu u mnie gronkowca aa+ czy a++ jakos tak ,zaczełam miec dziwne objawy tzn krew z domieszka w slinie branie mnie na wymioty sennosc z rana ,wieczorem bezsennosc uczucia pelnosci wdecia ,drzenie rak poty zimne i ciepłe nierównosci serca kołatania wzwyz cisnienia kulka w gardle jak by tez z ropą czasami posmak krwi!!tarczyce robiłam i gastroskopie i wyszło ok wiec co ja moge miec czy o moze jakis robal zjada mnie od srodka pomozcie!! ,czy to mogą byc objawy gronkowca?gg3147102
(więcej...)

1
Męka z gronkowcem? (Marek)
Ja się borykam z gronkowcem złocistym od małego dziecka. Miałam swego czasu dość poważne problemy skórne, ale jak na razie jest "uśpiony" jak to się mówi. Ale pamiętajcie, że warto jest zabiegać się tak czy siak badać, ważna jest profilaktyka. Ciekawą stronę znalazłam profilaktyka.biz.pl może któremuś z was się przyda i znajdziecie coś dla siebie.
(więcej...)

11
Czy gronkowca można pozbyć się całkowicie? (Hania)
czy gronkowca mozna pozbyć się całkowicie?
(więcej...)

3
gronkowiec, a tatuaż (modna)
Mam ten sm problem, w moim przypadku lekarz stwierdzil, że to dosc ryzykowne i zrezygnowałam. Mam takie pytanie: Czy po tych pięciu miesiącach regularnego brania antybiotyków zarażone miejsce sie zagoiło? Czy używała Pani innych metod aby to zwalczyc?
(więcej...)

2
badania na gronkowca (wawa)
Hej ludziska, wiecie może czy aby zbadać nosicielstwo gronkowca potrzebne jest skier. czy mogę to badanie wykonać na własną rękę. męczę się z uciążliwym trądzikiem i zaczynam podejrzewać że wywołuje go bakteria
(więcej...)

1
Gronkowiec (Agrafka)
Gronkowiec złocisty zaatakował mi w tym roku płuca-kilka ropni na płucu-i dwukrotnie pojawiły się ropnie uda.W tym czasie degradacji uległ mój staw biodrowy. 8 czerwca dokonano resekcji tego stawu i założono mi Spacer z gentomycyną.Niestety po tym znów pojawił się ropień uda.Ogromnie cierpię a nie można ustalić źródła siania gronkowca.Proszę podać miejsce gdzie go leczą?
(więcej...)

2
Sposoby leczenia gronkowca (Ania)
Podczas operacji stawu skokowego zarażono mnie gronkowcem złocistym. Biore antybiotyki od 3 miesiecy i jak narazie nie widac zednych efektow. Rana dalej mi sie sączy. W jaki inny sposob moge sie pozbyc tej bakterii? Prosze o pomoc
(więcej...)

1
Gronkowiec - Nieżyt nosa (PAtrykkk)
Witam, od ponad roku walczę z zatokami oraz nieżytem nosa - Zatoki wyleczyłem lampą solux, lecz nos nadal jest zatkany, znajduje się w nim jakaś wydzielina i żadne leczenie jak do tej pory nie może mi pomóc, lekarze rozkładają ręce i mówią że tak upartego przypadku jeszcze nie mieli. Dodam że zatkany nos powoduje u mnie bóle głowy i ogólne osłabienie, mam również białe, ropne wypryski na twarzy, czasami na ciele. Czy to może być gronkowiec ?
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

gronkowiec_ciekawostki

Ciekawostki

Grzybica jamy ustnej

Candida albicans należą do najczęstszych przyczyn zakażeń grzybiczych człowieka w ogóle, i są jedną z najczęstszych zachorowań na grzybicę jamy ustnej. Jest to schorzenie powszechne wśród osób noszących protezy, niemowląt, a także u tych, którzy z jakichś przyczyn mają osłabiony układ immunologiczny. Inna nazwa tego schorzenia to pleśniawka.

Czy wiesz, że...

Noworodek
Czy wiesz, że twoje dziecko jest do ciebie przywiązane (nie tylko w oczywistym znaczeniu tego słowa), jeszcze zanim pojawi się na świecie? Przed narodzinami, maluch słyszy i rozpoznaje twój głos, a po urodzeniu, nigdzie nie czuje się tak dobrze, jak w twoich ramionach. Wraz z jego pojawieniem się, twoje życie zmieni się w cudowny sposób i nie będziesz mogła dać mu nic cenniejszego niż miłość i troskę.

Polecamy

Skóra człowieka
Skóra człowieka jest niezwykłym narządem. Zwykle nie zwraca się na nią uwagi i nie docenia jej roli. Dzieje się tak, głównie dlatego, że wszyscy biorą ją za jakiś pewnik, ponieważ „ona jest”. W związku z tym mało kto wie, że skóra człowieka jest to największy organ ciała, który jest również najbardziej wykorzystywany.

Archiwum

Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Jest ona niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Pyralgina zawiera ona 500 mg metamizolu.